Anasayfa>Dikkat & Zeka Eğitimi

Sirac Eğitim Kurumlarında Dikkat ve Zeka Eğitimi

Günümüzde çocukların bilgisayar oyunları ile ekran başında kalma sürelerinin artması, odaklanma ve dikkat problemleri yaşamalarına neden olur. Ekrandan hızla geçen görüntüler günlük hayatı algılamada çocukları zorlar. Bu çelişki okulda ders esnasında çocukların sıkılmasına yol açar. Oyunun çocuk dünyasındaki önemi tartışılmazdır. Siraç Eğitim Kurumları olarak, Dikkat ve Zeka oyunları dersiyle hem çocukların oyun ihtiyaçlarını karşılamak hem de yaşadıkları konsantrasyon problemine çözüm geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Pedagojik Olarak İncelendiğinde;
Dikkat ve Zeka oyunları;

– Çocukların eğlenirken zekasını geliştirmesi, zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için hazırlanmış oyunlardır.
– Çocuklar bu oyunlarla var olan zihinsel ve bilişsel yeteneklerini geliştirebildikleri gibi, yeni yetenekler de kazanırlar.
– Çocuklara; çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır.
– Planlı hareket etmeyi, hızlı ve doğru karar vermeyi öğretir.
– Olaylara ve durumlara nasıl farklı açılardan yaklaşılabileceğini, nasıl farklı yorumlar getirilebileceğini gösterir.
– Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir.
– Çocuk zeka oyunlarında bir şeyler öğrendikçe ve zekasını, bilgi ve becerisini kullanarak kazanmaya başladıkça, kendine güveni artar.
– Kendi başına, büyüklerinden bağımsız bir şekilde karar vermeyi ve verdiği kararın sorumluluğunu üstlenmeyi öğrenir.
– Dikkat ve Zeka oyunları yüksek konsantrasyon gerektirdiğinden çocuk bu oyunları oynarken, dikkatini yoğunlaştırma ve bir tek işe konsantre olma becerisi edinir. Bu da çocuğun ders çalışırken veya okulda öğretmenini dinlerken konsantre olmasına yardımcı olur.
– Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, sistemli ve disiplinli çalışmayı öğretir.
– Kuralları anlamayı, kurallara uymayı öğretir.
– Sosyalleşmeye yardımcı olur.
– Kazanmayı, kaybetmeyi, kazananı kutlamayı öğretir.
– Düşünen, sorgulayan ve çözümleyen bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Siraç Eğitim Kurumları’nda, Mangala, Satranç gibi strateji oyunları ile öğrencilerin problem çözme becerileri geliştirilir.
Unutulmamalıdır ki çocuk oyunla eğlenir. Eğlenen çocuk öğrenir.