Covid 19 Önlemleri

Sayın Velilerimiz; Covid-19 Pandemisi döneminde sizlerin, çocuklarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı için aldığımız tedbirler aşağıdaki gibidir.

Okulumuzda Koronavirüs (Covid-19) salgını tehdidine karşı aldığımız önlemler;

• Okulumuzun tüm birimleri dersler bittikten sonra personelimizce dezenfekte edilmektedir.
  • Gün içinde öğrenciler derse girdikten sonra öğrencilerin tutabileceği merdiven korkulukları, kapılar ve tuvaletler dezenfektan kullanılarak silinmekte veya yıkanmaktadır.
  • Okul girişinde, sınıf girişinde ve içinde, yemekhane girişinde el dezenfektan noktaları oluşturulmuştur
  • Tüm öğrencilerimize ve öğretim ekimize virüs salgınına karşı alınması gereken önlemlerle ilgili bilgilendirme yapılmıştır.
  • Öğretmenlerimiz temizlik konusunda öğrencilerin davranışlarını gözetmekte ve gereğinde uyarmaktadır.
  • Okullarımız ve sınıflarımız düzenli olarak doğal olarak havalandırılmaktadır.
  • Sınıflarımızda sosyal mesafe kurallarına göre sınıf içi oturma düzeni sağlanmıştır.
  • Öğrencilerimizin kullandıkları kırtasiye malzemeleri kişiye özel bölümlerde saklanmakta ve gün sonunda dezenfekte edilmektedir.
  • Sınıf içi kullanılan öğretmenlerimizce tespit edilen dezenfeksiyonu kolay oyuncaklar tek bir öğrenciye verilmekte olup, her kullanımdan sonra dezenfeksiyonu yapılmaktadır.
  • Okul içine dışarıdan öğrenciler tarafından kişisel su ve okul içi ayakkabı haricinde malzeme kabul edilmemektedir.
  • Zorunlu durumlar dışında okul içine dışarıdan ziyaretçi ve tedarikçi kabul edilmemektedir. Kabul edilenlerin ise ateşi ölçülerek, maskeli ve sosyal mesafeye uygun olarak kabul edilmektedir.

Siz sayın velilerimizden beklentilerimiz;

•      Çocuklarınızın ateşini ölçerek okula yollayınız.
  •      Çeşitli salgın hastalık semptomları (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal vb.) gösteren öğrencilerin okula gönderilmemesi, okul bilgi verilmesi ve sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi.
  •      Aile içerisinde salgın hastalık (COVID-19 vb.) belirtisi (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi) ya da tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmesi ve öğrencinin okula gönderilmemesi.
  •      Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve velilerin salgın hastalık dönemi önlemlerine (sosyal mesafe kuralları, maske kullanımı vb.) uyması.
  •      Mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması
  •      Salgın hastalık dönemlerine özgü riskli gruplarda yer alan (büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar vb.) kişilerin öğrencileri bırakıp almaması.
  •      Kuruluşa giriş/çıkış saatlerinde öğrencilerin veliler tarafından kuruluş dışında sosyal mesafe kurallarına uyarak teslim alınıp bırakılması.
  •      Okul içi ziyaretlerde acil durumlar hariç randevu alarak ve (sosyal mesafe kuralları, maske kullanımı vb.) uyarak ziyaret yapılması.
  •      Okula evden oyuncak ve yiyecek getirilmemesi.
  •      Tek kullanımlık maske kullanılması ve öğrencinin çantasında günlük 2 adet maske bulundurulması (Şahsi dezenfektan malzemesi bulunabilir.)
  •      Çocuğunuzun okul içerisinde giyeceği ayakkabılarının (pandiflerinin) günlük olarak eve götürülüp getirilmesi, okulda kullandığı giysilerinin günlük olarak değiştirilmesi ve dezenfekte edilmesi.
  •      Öğrencilerin içme sularının pet şişelerde ismi yazılarak, içindeki su günlük olarak değiştirilerek gönderilmesi (matara olmayacak)
  •      Çocukların okul içinde kullanacağı kalem, boya, makas vb. kırtasiye malzemelerinin kişiye özel olması ve üzerlerine isim yazılması.

Hepinize sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla.

Sirac Anaokulu Müdürlüğü